LAPBOOK

Un LAPBOOK es una espècie de "llibre" desplegable (com si es tractés d´un tríptic) en el que d´una manera visual i creativa es pot treballar al voltant d`un tema previament triat. Es fa a partir d´una base de cartolina que ens permetrà desenvolupar o expossar un tema. A l´interior anem recollint dibuixos, fotos, objectes, activitats, esquemes, desplegables... relacionats amb el tema en qüestió i ho anem enganxant. D´aquesta forma el xiquet/a aprén manipulant i interactuant amb la informació. 
Aquest recurs aplicat a l´escola és bon recurs per a que els xiquets/es compartisquen        l´aprenentatge. 
Amb aquesta eina el xiquet/a es converteix en protagonista del seu propi aprenentatge a la vegada que asimilarà millor els continguts i aprendrà quasi sense adonar-se'n al centrar-se tota la informació en un sól projecte. Els temes a tractar són ilimitats i la complexitat en la elaboració variarà segons la edat del xiquet/a. Els més menuts pintaran dibuixos o retallaran fotos per a il·lustrar-ho i els xiquets/es de més edat poden realitzar mini-llibres que sintetitzaran la informació i els ajudarà a expossar els continguts.
A la classe de les girafes hem treballat el projecte de les flors d'una manera més oral i pràctica que en "fitxes" i hem decidit fer un recull del que hem aprés utilitzant aquest recurs, el lapbook, ha quedat molt original i sobretot pràctic perquè així recordarem el que hem aprés.










Comentaris

Publica un comentari a l'entrada