ALEXANDER CALDER

Alexander Calder va ser un escultor nord-americà de gran vitalitat i versatilitat, famós pels seus mòbils, considerat com un dels artistes més innovadors del segle XX. Calder fill i net de distingits escultors nord-americans, va nèixer el 22 de juliol de 1898 a Lawton ( Filadèlfia). Al començament de la dècada de 1930 Calder va començar els seus experiments en el camp de l'abstracció, primer com a pintor i després com a escultor . Va rebre una gran influència d'artistes abstractes europeus com Joan Miró, Jean Arp i Piet Mondrian. Va experimentar també amb el moviment, la qual cosa va conduir al desenvolupament de les dues maneres d'escultura que li van fer famós, el mòbil i el estable. Els mòbils de Calder són estructures de formes orgàniques abstractes, suspeses en l'aire, que es balancegen suaument. Els estables són formes abstractes inmòbils que, en general, suffereixen formes animals en to humorístic. Encara que les seues escultures de pedra, fusta i bronze, així com els dibuixos i pintures, de l'última època, són importants, la reputació de Calder es deu als seus mòbils i estables.
Es poden trobar estables i mòbils enormes fets per Calder en dotzenes de places i edificis públics de Brussel·les, Chicago, Ciutat de Mèxic, Veneçuela, Montreal, Nova York i moltes altres ciutats. La culminació de tots ells, és la seua última obra , el gegant mòbil roig i blanc (1976) suspés al pati central de l'ala est de la Galeria Nacional d'Art de Washington,DC. Calder va morir l'11 de novembre de 1976, a Nova York , just després d'haver supervisat el muntatge de la major exposició retrospectiva de la seua obra al Museu Whitney d'Art Americà.
Si voleu vore alguna de les seues obres cliqueu damunt de la imatge de Calder i us enllaçarà a la Fundació Calder a Nova York.
Espere que us agrade tant com a nosaltres, que estem gaudint molt fent escultures i pintures al estil Calder.



http://www.calder.org/life/photobiography

Comentaris

  1. La pintura que han fet al taller de Xaro els ha quedat molt bé, nosaltres la tenim al saló de casa ;)
    Gràcies per obrir les portes de l'art als peques

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada